Härdplastutbildning

Som nagelterapeut och fransstylist är det viktigt att arbeta rätt och säkert för att undvika sjukdom, allergier och arbetsskador. Sedan 1 juni 2015 är Härdplastutbildning lagstadgad enligt AFS 2014:43 för nagelterapeuter och fransstylister som arbetar med Cyanoakrylater, som nagel- och franslim, mer än 30 minuter per vecka. Härdplastintyget behöver förnyas vart 5:e år, annars kan du som nagelterapeut eller fransstylist vid kontroll från Arbetsmiljöverket beläggas med höga sanktionsavgifter.

Nyhet! Härdplastutbildning online

REQ erbjuder Härdplastutbildning på skola sedan tidigare men nytt för i år är Härdplastutbildning Online. På bara 30 minuter får du all info du behöver för att förnya ditt härdplastintyg oavsett om du arbetar som nagelterapeut eller fransstylist.

Vad krävs för att gå Härdplastutbildningen online?

Utbildningen vänder sig till dig som redan är utbildad nagelterapeut eller fransstylist. För att få utbilda dig hos REQ behöver du kunna uppvisa ett av skönhetsbranschen giltigt diplom. Du bokar och betalar utbildningen på vår utbildningsportal och för att bli registrerad och få inloggningsuppgifter ber vi dig fylla i formuläret nedan. Uppge även om du är befintlig eller ny kund hos REQ så vi även kan registrera dig för vår webbshop om du önskar handla produkter. För att gå utbildningen behöver du tillgång till internet på en dator, surfplatta eller i mobilen.

Hur ser kursupplägget för onlineutbildningen ut?

Utbildningen består av 7 korta filmer uppdelade i avsnitt. Efter varje avsnitt följer ett kort teoretiskt prov med 1-4 frågor på avsnittets ämne. För att kunna gå vidare till nästa avsnitt efter det behöver du ha 80% av frågorna godkända. Du kan göra om testet så många gånger du behöver. Du har obegränsad tillgång till onlinekursen för Härdplastutbildning under tre månader och kan titta i lugn och ro när du önskar. Ingen tidsbokning krävs utan du tittar i ditt eget tempo, när och vart du vill. Efter genomförd kurs erhåller du en manual samt kan ladda ner ditt utbildningsintyg som är giltigt i fem år, därefter behöver du förnya ditt intyg igen.

Utbildningens mål

Efter avslutade Härdplastutbildning ska du som nagelterapeut eller fransstylist ha koll på de grundläggande kunskaperna om kemiska risker i ditt arbete. Hur du hanterar kemiska produkter, vilka moment i hanteringen som kan vara riskfyllda och vilka skyddsåtgärder som är nödvändiga för dig som nagelterapeut och fransstylist. Vi går noga igenom den personliga skyddsutrustning som krävs; förkläde, skyddsglasögon, munskydd, handskar och punktutsug. Med andra ord, allt du behöver för ett säkert arbete i din salong.

TILL REQUTBILDNING